Tein elämäni parhaita mokkapaloja!! Nyt kaikki mokkapalan ystävät kokeilemaan ;)! Nämä on oikeasti tosi hyviä. Kerrankin tuli ihan älyttömän kuohkeita ja paksuja. Mieskin kehui mielissään, kuinka hyviä olivat. Otin ohjeen Kotiruoka- kirjasta, mutta lisäsin pussin pätkiksiä siihen vielä. Nam :P Yleensä myös leikatessa tulee rosoiset reunat, mutta nyt löysin tyylin, kuinka saan ihan sileät ja siistit palat leikatuksi.

Pohja:

4 munaa

3dl sokeria

150g sulaa margariinia

1pss pätkiksiä

2dl maitoa

2tl vaniljasokeria

3tl leivinjauhetta

3rkl kaakaojauhetta

5dl vehnäjauhoja

 

Kuorrute:

4dl tomusokeria

2rkl kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

50g sulaa margariinia

4rkl vahvaa kahvia

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mitä pidempään vatkaat, sitä kuohkeampaa piiraasta tulee! Lisää sulatettuun rasvaan pätkikset (ei haittaa vaikka eivät täysin sula sekaan), anna jäähtyä hieman ja lisää sitten vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen vuorotellen maidon kanssa siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista uunin keskitasossa 200C n. 15-20min. Anna piiraan jäähtyä KUNNOLLA ennen kuin valmistat kuorrutteen. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Jos seos on liian löysää, voit lisätä tomusokeria reilusti lisää. Kaada kuorrute piiraan päälle ja annan kovettua kylmässä (esim. parvekkeella), sitten voit leikata annospaloiksi. Tällä ohjeella tulee pellillinen.