Olen vihdoin päässyt kokeilemaan kaikkia massoja käytännössä. Uusin tuttavuus minulle oli vaahtismassa, eniten käyttämäni on sokerimassa, nykyinen suosikkini on kaulintamassa ja marsipaania taas innostuin testaamaan vuoden tauon jälkeen.

Mitä massaa sinä tykkäät käyttää ja miksi??

Tarkoitukseni on vertailla eri massojen hyviä ja huonoja puolia, siitä voi sitten kokemattomat saada vähän vinkkeleitä toivonmukaan :).

Kaulintamassa:

-helposti muovailtavaa

-saa todella siistit koristeet hyvin tehtyä (esim. ruusut, lehdet)

-ei halkeile helposti

-sopii hyvin kakkujen päällystämiseen

-ei kuivu helpolla, joten siinä mielessä ei sovellu koristeiden tekoon

- maultaan melko neutraali, muistuttaa mantelimassaa

-saa vain tukusta (15€/ 2kg) edullinen siis

-tahmea käsissä

Marsipaani:

-muovailu ja koristeiden tekeminen on jokseekin haastavampaa, sillä halkeilee helposti

-maku vahvempi kuin kaulintamassassa, muttei kuitenkaan yhtä makea kuin sokerimassa

-sopii kakkujen päällystämiseen

-kuivuu päivässä -parissa, joten voi tehdä myös koristeita

-250g/ 3€

-saa ruokakaupoista

-rasvainen käsissä

Sokerimassa:

-helposti muovailtavaa

-sileä käsissä, ellei kädet hikoa (tällöin muuttuu sokerisen tahmeaksi)

-todella ällön makeaa, en suosittele kakun päällystämiseen

-voi tehdä koristeita, kuivuu nopeasti!!

-jos päällystät massalla suuria kakkuja, saattaa se helposti haljeta venyessään

-saa vain erikoisliikkeistä, nykyään myös esimerkiksi Tiimareista

-250g/4€

Vaahtokarkkimassa:

-hyvän makuista

-vähän "venyvää", kaulittaessa palautuu hieman takaisin (vaikea selittää)

-todella sileää ja pehmeää käsissä

-ei tahmeaa ollenkaan

-sopii loistavasti kakkujen päällystämiseen

-kuivuu suht hyvin

-melko kallista 250g/5€

-saa vain erikoisliikkeistä

-halvemmalla pääsee kun valmistaa itse

 

Itse käytän kakkujen päällystämiseen kaulintamassaa, koristeet teen sokerimassasta. Mikäli vaahtismassa olisi halvempaa, päällystäisin ehdottomasti sillä kakut ! Huom! Nämä vertailut ovat vain minun mielipiteitäni ja oletuksia, toivottavasti kukaan ei pahastu niistä.