Löysin Avotakasta kivan kuuloisen ohjeen, joka poikkeaa hieman perinteisestä Britasta. Tähän tulee lisänä kahvijogurttia ja rahkaa, sekä pohjaan hieman kaakaojauhetta. Mielettömän hyvää!! Ja mukavaa vaihtelua. Kahvin maku ei puske liikaa läpi, mutta maistuu kuitenkin. Erinomainen ja nopea herkku kahvipöytään, vaikkapa yllätysvieraita varten :). Suosittelen!!

Kesällä tuli tehtyä Brita -torttua vaikka kuinka monesti, se vaan on niin herkkua!! Ulkonäkö ei ole mitä kaunein, mutta maku sitäkin parempi. Njam!

Pohja:

125g margariinia

1dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1rkl kaakaojauhetta

1dl maitoa

 

Marenki:

2 valkuaista

1,5dl sokeria

 

Mokkarahka:

1prk rahkaa

2,5dl vispikermaa

0,5dl sokeria

1dl kahvijogurttia

vadelmia

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Kumoa uunipellille. Valmista marenki; vaahdota valkuiaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle. Paista uunissa n. 30 min 175C tai kunnes marenki on kullanruskea. Jaa kahteen osaan; ensin ½ pohja, jonka päälle mokkarahka ja vadelmat, lisää päälle toinen ½ pohjakerros. Valmis!