Teinpä sitten elämäni ensimmäisen kuivakakun. Ohjeen otin suoraan Kinuskikissalta.

Kakun teko oli helppoa kuin mikä, kaikki aineet vaan sekaisin ja uuniin n.45minuutiksi. Kakusta tuli kaunis ja koostumukseltaan se oli myös oikeanlainen, mutta mausta en tykännyt sitten yhtään! Appelsiinin maku puski aivan liikaa läpi vaikka en edes kostuttanut kakkua ollenkaan (appelsiini mehulla olisi kuulunut kostuttaa) ja laitoin vain hitusen appelsiinin kuoriraastetta joukkoon. Kai tämä on makukysymys, mutta minusta ainakaan appelsiini ei tippaakaan sopinut tähän kuivakakkuun. Taidan jatkossa kokeilla ihan näitä perinteisiä kardemumma ja kaneli, inkivääri kuivakakkuja :). Koristelin kakun Kinuskikissan innoittamana. Kakku on päällystetty värjätyllä marsipaanilla ja koristekukkasilla, sekä päälle suihkutettu helmiäissprayta joka on mun suosikki! Ihan nätti tuli ja jouluinen, näitä voisi antaa vaikkapa joululahjaksi!!! Tämän kakun vien vanhemmilleni, eiköhän siellä joku ainakin tykkää kun on niin monta herkkusuuta ruokittavana.

Koristeet ovat sokerimassaa

 

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl itse puristettua tai Luomu-appelsiinitäysmehua
2 appelsiinin kuoriraaste

Kostutus:
1 dl itse puristettua tai Luomu-appelsiinitäysmehua

Sokerikreemi:
50 g margariinia
2 dl tomusokeria
½ rkl vettä
½ tl sitruuna-aromia

Kuorrutus:

350 g marsipaania