Olen aina kuvitellut, että leivän leipominen on hankalaa, vaan eihän se ole :). Todella helppoa, vaihtelevuutta saa lisäämällä eri jauhoja, siemeniä, yrttejä tms. Minä olen toistaiseksi pitäytynyt normaalissa hiivaleivässä. Muistaa vain kohottaa tarpeeksi kauan niin tulee aivan parasta ! Tein nyt isomman satsin pakkaseen, niin eipähän tarvitse enää kaupasta roudata leipää kotiin ;). Tuoretta leipää, voita ja juustoa päälle, nams!
Ja eikun herkuttelemaan!!
Juuri:
0,5L vettä
30g hiivaa (1pss kuivahiivaa)
2rkl siirappia
6dl hiivaleipäjauhoja
Lopputaikina:
2tl suolaa
30g juoksevaa margariinia/öljyä
n.8dl hiivaleipäjauhoja (itsellä meni vain n. 5dl)
Paista leipää 200C n. 20-25min.
Kommentit