Olen aina kuvitellut, että leivän leipominen on hankalaa, vaan eihän se ole :). Todella helppoa, vaihtelevuutta saa lisäämällä eri jauhoja, siemeniä, yrttejä tms. Minä olen toistaiseksi pitäytynyt normaalissa hiivaleivässä. Muistaa vain kohottaa tarpeeksi kauan niin tulee aivan parasta ! Tein nyt isomman satsin pakkaseen, niin eipähän tarvitse enää kaupasta roudata leipää kotiin ;). Tuoretta leipää, voita ja juustoa päälle, nams!

Ja eikun herkuttelemaan!!

 

Juuri:

0,5L vettä

30g hiivaa (1pss kuivahiivaa)

2rkl siirappia

6dl hiivaleipäjauhoja

 

Lopputaikina:

2tl suolaa

30g juoksevaa margariinia/öljyä

n.8dl hiivaleipäjauhoja (itsellä meni vain n. 5dl)

 

Paista leipää 200C n. 20-25min.