Tein syntymäpäivilleni tarjottavaksi elämäni ensimmäisen voileipäkakun. Netistä bongasin jonkun ohjeen ja sitä vähän soveltelin. Halusin tehdä kokeeksi kakusta pyöreän muotoisen ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan :). Koristeluun otin mallia pullahiireltä, mutta vielä on treenaamisen varaa. Toivottavasti kakku on kuitenkin hyvää, ainakin täytettä kun maistoin niin oli tosi herkkua ;) Nams!

 

----> noniin nyt on kakku tuhottu ja täytyy sanoa, että ylitti odotukset!! Jokainen vieras kehui kakkua ja otti toisen kierroksen, eivätkä olleet uskoa kun sanoin, että on ensimmäinen tekemäni voikkarikakku. Itsehän olen jo vaivaiset neljä palaa vetänyt kakusta ja vielä olisi pikkujämä jäljellä :D Pistänpä ohjeen, jos joku haluaa kokeilla TAATUSTI hyvää voileipäkakkua :)!!!

 

Ohje:

15 vaaleita paahtoleipiä

10 tummaa ruispaahtoa

2dl vettä + lihaliemikuutio kostutukseen

 

täyte 1.

210g palvikinkku

150g creme fraichea

½ punainen paprika

1rkl sinappia

 

täyte 2.

150g ruohosipulituorejuustoa

150g creme fraichea

persiljaa silppuna

½dl -1dl kurkkusalaattia

 

Kuorrutus:

2dl vispikermaa

1rkl ruohosipulituorejuustoa

150g maustamatonta tuorejuustoa

 

Leikkaa palat pyöreään irtopohjavuokaan sopiviksi. Valmista täyte yksi sekoittamalla sauvasekoittimella tahnaksi. Valmista täyte 2. sekoittamalla aineet vain keskenää. Kostuta lihaliemivedellä ensin vaalea paahtoleipä kerros ja laita puolet 1. täytteestä, sitten kostuta ruispaahtoleipä kerros ja laita puolet 2. täytteestä. Ja toista vielä kerran sama. Niin, että päällimmäiseksi jää vaaleita paahtoleipiä. Anna maustua yön yli. Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuuston sekaan ja kuorruta juhlapäivänä kakun reunukset sillä. Voit käyttää apuna lehtityllaa. Sivele kuorrutusta myös kakun pintaan. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin ruukkujäävuorisalaattia, sitruunaa, kurkkua, ohuen ohutta palvikinkkua ja ruohosipulia. Nauti samana päivänä!