Teinpä eilen illalla pikasesti muffinsseja ryhmikseen vietäväksi. Tänään on nimittäin meidän 1,7v. Benjaminin viimeinen päivä hoidossa, joten pitihän hoitotätejä muistaa pienellä "lahjalla". En osannut päättää, minkä makuisia muffinsseja tekisin, joten tein sitten kahta eri makua. Toiset ovat valkosuklaa-mustikkamuffinsseja ja toiset Brownies tyylisiä minttusuklaa/tummasuklaamuffinsseja. Molemmat olivat yhtä hyviä, en osaa sanoa, kumpi veisi voiton. Useampi näitä onkin jo uponnut kurkusta alas x)
Valkosuklaa-mustikkamuffinssit 12kpl
5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1tl vaniljasokeria
2,5dl maitoa
1,5dl margariinia (vastaa n.150g)
2 munaa
2dl mustikoita
1dl valkosuklaata
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maito, sulatettu voi ja kanamunat, lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi mustikat ja rouhittu valkosuklaa. Pursota massa muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20minuuttia.
Brownies muffinssit 12kpl
150g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
3tl vaniliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
n.120g maraboun minttukrokanttia
80g Fazerin tummaasuklaata
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen joukkoon ja lopuksi rouhitut suklaat. Pursota massa muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia riippuen, kuinka löysäksi haluat keskustan jäävän. Itse pidin 20minuuttia ja mielestäni näistä tuli erittäin herkullisia ja sopivan tahmeita. HUOM! Maku paranee ajan kanssa, nämä muffinssit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä kun mintun maku on kerennyt imeytyä. Mikäli haluat vielä voimakkaamman mintun maun, voit laittaa minttusuklaata enemmän ja tummaa suklaata vähemmän. Enjoy!!!
Kommentit