Siitä onkin varmaa jo vuosi vierähtänyt kun viimeksi intouduin leipomaan ruisleipää. Nyt kaappeja siivotessa huomasin pari kuukautta sitten vanhaksi menneen Myllärin ruisleipäaines -pussin ja päätin tehdä siitä ruispaloja. Ennen olen tehnyt vain ruislimppuja, joita en sitten millään saanut keskeltä kypsymään täysin...tai no joka toinen kerta sain ja joka toinen en... Nämä ruispalat onneksi onnistuivat täysin! Tuore ruisleipä, päälle sipaisu margariinia ja juustosiivu, mikäs sen parempaa!!!! 

Myllärin ruispalat n.9kpl (puolitin pussin ohjeen)

4,5 dl vettä
12,5g  hiivaa
8dl Myllärin ruisleipäainesta
jauhotukseen ruisjauhoja tai ruisleipäainesta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää Myllärin Ruisleipäaines ja vaivaa taikina sopivan pehmeäksi, pehmeämmäksi kuin esimerkiksi pullataikina. Peitä taikinakulho tiiviisti. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1-1½ tuntia. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinasta n.2-3cm paksuinen levy ja leikkaa taikinapyörällä sopivan kokoisiksi paloiksi (itselläni tuli 9kpl reiluhkoja paloja). Pistele haarukalla reikiä leipiin. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia. Kostuta leipien pinnat juuri ennen paistoa vedellä. Paista ruisleipäset 250 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.