Ostin kerran kaupasta karpalo-suklaakeksejä ja tykästyin niihin kovasti... siitäpä lähti idea niiden toteuttamiseen. Netistä löysin ohjeita, joihin tuli karpaloa ja valkosuklaata. Korvasin valkosuklaan tummallasuklaalla ja tuli ihan hyviä näinkin. Jatkossa kuitenkin käytän maitosuklaata tai sitä valkosuklaata, sillä minun makuuni tuo tummasuklaa on hieman liian voimakas. Mutta syötyä nämä tulee varmasti, sen verta herkkua kuitenkin olivat! Kerrankin sain näille oikeanlaisen rakenteenkin, eli ihanan pehmeitä, paksuja, maukkaita ja täyteläisiä. Riittää hyvin kun syö yhden tai kaksi.... tai kolme :D kahvin kera. Monesti minun tekemäni pikkuleivät ovat murenevaista sorttia tai muuten vain lättyjä, mutta nämä hipovat jo täydellisyyttä. SUOSITTELEN!!!

 

karpalo-suklaacookies (25kpl)

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa sekä kuivatut karpalot. Anna taikinan olla jääkaapissa n.30minuuttia. Pyöritä pellillä pieniksi palloiksi ja jätä vähän leviämis varaa. Kun kostutat kädet vedellä, vältät taikinan tarttumisen käsiin. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi. Nauti seuraavana päivänä.. tai saa nauttia heti, mutta parhailta maistuvat seuraavana päivänä ;)