Pakkasesta löytyi viimekesäisiä mustikoita, jotka halusin hyödyntää jotenkin. Tein siis mustikkajuustokakun pikkuruiseen vuokaan (16cm). Maku on mielestäni todella hyvä, ainut että mustikka ei maistu niin vahvasti. Mutta kyllä sen mustikaksi tunnistaa . Tähän voisi sopia valkosuklaareunukset todella hyvin. Minulla vaan ei valkosuklaata sattunut olemaan. Päädyin todella yksinkertaiseen koristeluun; sokerimassaruusu ja sitruunamehu+tomusokeriseoksesta tein spritsaukset (ovat melko vetisennäköisiä). Munanvalkuainen sopisi paremmin, mutta en tähän pikku kakkuun raaskinut laittaa. Ohjeen keksin itse.

Pohja:

100g Digestive keksejä

40g margariinia

Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa

1,5dl survottuja mustikoita

1rkl mustikkamarmelaadia

1dl tomusokeria

1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 liivatelehteä + tilkka vettä

 

Huom! Tämä siis 16cm vuokaan tehtynä.