Jotkut ovat välillä kyselleet täyteohjeiden perään.. eli tässä tulee yleisimmät täytteet, mitä minulta tilataan ja niiden suurpiirteiset ohjeet. En siis laske kaikkia aineita tarkkaan vaan laitan makutuntumalla :) !!!
Minttusuklaamousse:
200g maraboun minttukrokanttia sulatettuna
200g maustamaton tuorejuusto
2,5dl vispikerma
1-2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka maitoa
Mansikkamousse:
n. 200-300 g survottuja mansikoita
2,5dl vispikermaa
200g maustamaton tuorejuusto
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta (mansikat vaatii enemmän liivatteita hyytyäkseen) + tilkka sekamehua
Vadelma-daimmousse:
200g vadelmia
200g maraboun daimsuklaata sulatettuna
200g maustamaton tuorejuusto
2,5dl vispikermaa
4 liivatetta + tilkka maitoa
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Yleisohje kaikille täytteille: suklaa sulatetaan (tai vastaavasti marjat muussataan), jonka jälkeen joukkoon sekoitetaan tuorejuusto sekä sokerit. Joskus lisään vaahdotetun vispikerman samantien joukkoon, mutta joskus taas laitan ensin sulaneen liivateseoksen tuorejuustosekoitukseen ja vasta sen jälkeen kerman. Makukysymys.. Tajuskohan kukaan :D No mut siis nää ohjeet on suurpiirteisiä niinkun sanoin, että en koskaan laske tarkkaan esim. marjojen määrää. Tuohon vadelma-daimmousseen niin vadelmat ripotellaan kokonaisina täytteen päälle kakkukerrosten väliin. Niitä saa laitella ihan maun mukaan. Täytteet on mitoitettu normi 20hlö kakun molempiin väleihin.
Täyte, josta EN pitänyt tai en vain osannut tehdä:
sitruuna-lakritsimousse:
sitruuna osuus (yhteen väliin):
100g maustamaton tuorejuusto
sitruunan raastettukuori
1dl sokeria
1dl vispikermaa
2 liivatetta + tilkka sitruunamehua
lakritsiosuus:
1dl valmista lakritsikastiketta
½dl turkinpippuri crushia
1dl sokeria
100g maustamaton tuorejuusto
1dl vispikermaa
2 liivatetta + tilkka sitruunamehua
Tässä ongelmaksi muodostui se, että sitruuna ei maistunut kakussa, vaan lakritsi puski voimakkaammin esille. En tiedä olisiko sitten ollut parempaa jos maut olisivat tasapainossa keskenään. Olen aiemmin kokeillut tehdä kinuskikissan ohjeella samaa täytettä, siinä sitruunamousse korvataan vain lemon curdilla. Silloin ongelmaksi muodostui se, että lakritsin maku yön aikana jotekin hävisi, eli kakku ei loppujen lopuksi maistunut miltään. Nyt sain siis lakritsin hyvinkin maistumaan.. mutta mun makuun ei oo pelkkä lakritsimoussen makuinen kakku. Lakritsin ystäville sen sijaan uskallan tätä ohjetta suositella. Tein vieläpä sokerikreemin sitruunanmakuiseksi, jos se edes olisi tuonut sitruunan makua enemmän esiin, mutta ei tuonut tarpeeksi :(
Haluan laittaa tänne myös ohjeita, jotka eivät ole onnistuneet, jotta ainakin te voitte sitten oppia mun virheistä :P !! Kukaanhan ei ole täydellinen ;)
Kommentit