Jotkut ovat välillä kyselleet täyteohjeiden perään.. eli tässä tulee yleisimmät täytteet, mitä minulta tilataan ja niiden suurpiirteiset ohjeet. En siis laske kaikkia aineita tarkkaan vaan laitan makutuntumalla :) !!! 

Minttusuklaamousse:

200g maraboun minttukrokanttia sulatettuna

200g maustamaton tuorejuusto

2,5dl vispikerma

1-2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

4 liivatetta + tilkka maitoa

 

Mansikkamousse:

n. 200-300 g survottuja mansikoita

2,5dl vispikermaa

200g maustamaton tuorejuusto

2dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 liivatetta (mansikat vaatii enemmän liivatteita hyytyäkseen) + tilkka sekamehua

 

Vadelma-daimmousse:

200g vadelmia

200g maraboun daimsuklaata sulatettuna

200g maustamaton tuorejuusto

2,5dl vispikermaa

4 liivatetta + tilkka maitoa 

2dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Yleisohje kaikille täytteille: suklaa sulatetaan (tai vastaavasti marjat muussataan), jonka jälkeen joukkoon sekoitetaan tuorejuusto sekä sokerit. Joskus lisään vaahdotetun vispikerman samantien joukkoon, mutta joskus taas laitan ensin sulaneen liivateseoksen tuorejuustosekoitukseen ja vasta sen jälkeen kerman. Makukysymys.. Tajuskohan kukaan :D No mut siis nää ohjeet on suurpiirteisiä niinkun sanoin, että en koskaan laske tarkkaan esim. marjojen määrää. Tuohon vadelma-daimmousseen niin vadelmat ripotellaan kokonaisina täytteen päälle kakkukerrosten väliin. Niitä saa laitella ihan maun mukaan. Täytteet on mitoitettu normi 20hlö kakun molempiin väleihin. 

 

Täyte, josta EN pitänyt tai en vain osannut tehdä:

sitruuna-lakritsimousse:

sitruuna osuus (yhteen väliin):

100g maustamaton tuorejuusto

sitruunan raastettukuori

1dl sokeria

1dl vispikermaa

2 liivatetta + tilkka sitruunamehua

lakritsiosuus:

1dl valmista lakritsikastiketta

½dl turkinpippuri crushia

1dl sokeria

100g maustamaton tuorejuusto

1dl vispikermaa

2 liivatetta + tilkka sitruunamehua

 

Tässä ongelmaksi muodostui se, että sitruuna ei maistunut kakussa, vaan lakritsi puski voimakkaammin esille. En tiedä olisiko sitten ollut parempaa jos maut olisivat tasapainossa keskenään. Olen aiemmin kokeillut tehdä kinuskikissan ohjeella samaa täytettä, siinä sitruunamousse korvataan vain lemon curdilla. Silloin ongelmaksi muodostui se, että lakritsin maku yön aikana jotekin hävisi, eli kakku ei loppujen lopuksi maistunut miltään. Nyt sain siis lakritsin hyvinkin maistumaan.. mutta mun makuun ei oo pelkkä lakritsimoussen makuinen kakku. Lakritsin ystäville sen sijaan uskallan tätä ohjetta suositella. Tein vieläpä sokerikreemin sitruunanmakuiseksi, jos se edes olisi tuonut sitruunan makua enemmän esiin, mutta ei tuonut tarpeeksi :(

 

Haluan laittaa tänne myös ohjeita, jotka eivät ole onnistuneet, jotta ainakin te voitte sitten oppia mun virheistä :P !! Kukaanhan ei ole täydellinen ;)