Tulevia ristiäisiä silmällä pitäen ajattelin kokeilla, kuinka meikäläiseltä sujuu nuo haastavaakin haastavammat macarons leivokset. Mitä nettikeskusteluihin tulee, niin tiesin jo etukäteen, että nämä ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Ja eihän ne ollutkaan... syötäviä kyllä, mutta ulkonäössä parantamisen varaa... ja täytteitä myös pitää kokeilla vielä erilaisia. Näihin laitoin täytteeksi osaan vadelmahilloa, appelsiinimarmeladia ja suklaaseosta... ja ainut, joka mielestäni sopi näihin täytteeksi oli vadelmahillo. Ajattelin kuitenkin itse vielä myöhemmin testata jotain minttusuklaatäytettä näihin. Sekin voisi toimia. No ensi kerralla olen sitten astetta fiksumpi ja osaan toivottavasti tehdä näistä hieman kauniimpia :) 

Toinen pellillinen halkeili, mutta toinen ei niin paljon..toooosin kopauttelin sitä toista peltiä juuri ennen uuniin laittoa, joten uskon että se on syy halkeilemiseen. Näitä pitäisi nimittäin kopauttaa kerran pari ja sen jälkeen antaa levähtää ennen uuniin laittoa 30-60minuuttia. Pursotusjälkikään ei ollut täydellistä. Jälkeenpäin luin kikka kolmosen, että kannattaa vaikka piirtää kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä pellille ja käyttää sitä mallina pursotuksessa. Ja samoin pyöreäpäisestä tyllasta on apua. Itse leikkasin vain reiän pursotuspussiin kun en omista tarpeeksi suurta tyllaa.

 

Macarons leivokset (n.40kpl)

90g valkuaisia

30g hienoa sokeria

200g tomusokeria

110g mantelijauhoa

(tomuväriä)

 

1. Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja siirrä odottamaan. (Itse siivilöin kolme kertaa)
2. Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi marengiksi (varo kuitenkin ylivatkaamista).
3. Sekoita tomusokeri-mantelijauhoseos vaahtoon käännellen ensi nopeasti ja sitten tahtia hidastaen. Lisää mahdollinen väri puolessa välissä kääntelyä. (Seoksen pitäisi olla sopivaa kun vedät veitsellä viillon taikinaan ja 10 sekunnissa kuvio häviää ja taikinan pinta tasaantuu. Mikäli taikina tuntuu vielä liian paksulta, kääntele sitä pari kertaa ja kokeile uudestaan.)
4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (esim. n. 3 cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten.
5. Anna taikinan levätä 30-60 min ennen paistamista.
6. Paista 150°C:ssa n. 15-18 min.
7. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.