Minua pyydettiin tekemään kaksoisveljieni syntymäpäivän kunniaksi täytekakku. Molemmat pitävät autoista, joten autoaiheinen kakku kävi mielessä...mutta.. ajan ja tarvikkeiden puutteen vuoksi päädyin tekemään perus ruusukakun kermapursotuksilla. Mustaa en ole ikinä ruusuissa käyttänyt, enkä kakussa muutenkaan. Siitä tuli kuitenkin ihan kivannäköinen..jos ei lasketa miljoonia pikkuvirheitä x) Täytteenä halusin kokeilla kerrankin jotain uutta ja päädyin lakritsi-sitruunaan, joka kuulosti herkulliselta. Ohjetta on lainailtu kinuskikissalta. Valitettavasti en pääse itse kakkua maistamaan, mutta ainakin paljaltaan täyte maistui todella hyvältä!!

Ei tosiaankaan aurinkoiset värit kakussa... saattaa tulla vähän hautajaiskakku mieleen.. noh, tämmöistä nyt tällä kertaa.

Ohje:

4 munan sokerikakkupohja

kostutus sekamehulla

 

Lakritsimousse:

100g kick patukoita

1dl kuohukermaa

2dl visikermaa

1tl vaniliinisokeria

1tl vaniljakreemijauhetta

lemon curdia

 

Paloittele kick patukat ja kiehauta kuohukerman kanssa, anna kastikkeen jäähtyä seuraavaan päivään. Vaahdota kastike ja sekoita vaahdotetun kermavaahdon kanssa sekaisin. Kostuta kakkupohjat mehulla, lisää päälle hieman lemon curd tahnaa ja lakritsimoussea. Kakun voi päällystää voikreemellä halutessaan. Ruusut ja mustapohja ovat sokerimassaa.