Tein vieraita varten elämäni ensimmäistä kertaa itse porkkanakakkua. Täytyy myöntää, että oli älyttömän hyvää ja helppo tehdä!!  Kuohkeaa ja täyteläistä. Yksi pala riittää hyvin makean nälkään :P. Ohjetta sovelsin hieman itse ja otin sieltä täältä aineksia ja määriä. Nämä ovat mukavaa vaihtelua ainaisille mokkapaloille.

Pohja:

4dl sokeria

4 munaa

4,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2tl soodaa

3tl kanelia

1,5dl öljyä

5dl porkkanaraastetta

 

Päällinen:

150g maustamatonta tuorejuustoa

100g margariinia

2tl vaniljasokeria

6dl tomusokeria

 

Ensiksi raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota tämän jälkeen munat ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet, jonka jälkeen öljy ja lopuksi raaste. Laita uuniin 200 asteeseen n. 30 min. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja lisää kakun päälle. Leikkaa annospaloiksi. Koristele marsipaaniporkkanoilla :)

Huom. Minulla on tapana heittää kuivat aineet suoraan taikinaan, eli en välttämättä sekoita niitä keskenään, puhumattakaan, että siivilöisin ne seokseen. Laiska kun olen, mutta toisaltaan en ole huomannut sen vaikuttavan lopputulokseen mitenkään!